Groen

Zonder flora geen fauna. Daarom vinden we een groene wereld belangrijk bij het Wijland. Want wanneer we echt oog hebben voor het welzijn van alle bewoners, dan investeren we ook in het welzijn van de ecologische leefomgeving. Tot het ‘Wij’ behoren ook alle planten, bomen, wilde dieren, insecten, etc. die binnen onze leefomgeving voorkomen.

We zoeken daarom naar een balans tussen het gebruik van de omgeving voor de huisvesting van alle gedomesticeerde dieren (inclusief ons zelf) en dat wat van nature voorkomt in deze omgeving. 

We nemen daarbij Permacultuur als uitgangspunt. Dit betekent dat wij aandacht hebben voor bodemleven en circulairwerken. 

Albert in de permacultuur moestuin

Permacultuur

In 2019 heeft Albert zijn PDC gehaald waarmee hij zich gespecialiseerd heeft in permacultuur.

Permacultuur is een agrarische methode waarbij naar voorbeeld van natuurlijke ecosystemen en traditionele tuinbouwmethoden en op basis van  symbiose, ethiek en ecologie een  leefomgeving gecreëerd wordt die ecologisch duurzaam en economisch stabiel is.

De principes van permacultuur passen we bij Sanctuary het Wijland niet alleen toe in de moes- en fruittuin maar in de gehele inrichting en beheer van de omgeving. 

Wil je meer weten?

Albert verzorgt lezingen permacultuur. Ben je hierin geïnteresseerd, neem dan contact met ons op via het contactformulier. 

Daarnaast kunt je ook zelf meehelpen met het onderhoudt van de permacultuur moes- en fruittuin. Zie voor meer informatie de pagina over de Groen(t)ebuddy.