Nieuws

18 december 2023

Kaas zonder koe

In de afgelopen twee maanden werkte we mee aan de podcast ‘Hoe Kaas de wereld redt’. Via onderstaande link kun je hem beluisteren of via alle reguliere podcastspelers. 

Puck en stiertje X worden gevold in de podcast en komen in 2024 bij het Wijland wonen. Voordat ze komen moeten we eerst nog hun nieuwe woonplek gereed maken. Tot die tijd verblijven ze nog bij de boer in de kudde. 

Wil je meer weten over Puck en stiertje X, beluister dan de podcast of kijk op Puck en stiertje X en volg ons op de socials. 

Tussenliner.pdf (2500 x 500 px) (1)

9 december 2023

Binnenstebuiten

Binnenstebuiten

Heb je ons gezien in Binnenstebuiten? Een programma van de KRO-NCRV op NPO 1? De uitzending vond op 8 december plaats. Heb je hem gemist, dan kun je het hier terugkijken

Helaas mochten we van de programmamakers onze sanctuary niet noemen en ook geen oproep doen voor donaties. Jammer, want onze sanctuary staat nog maar aan het begin en we kunnen nog heel veel meer bekendheid gebruiken. 

Wel wordt een deel van de sanctuary mooi in beeld gebracht. Met name de manier waarop we proberen om  zoveel mogelijk de natuurlijke leefomgeving van de dieren op ons terrein vorm te geven. 

5 oktober 2023

Ontvangen donaties

In de afgelopen maand hebben we de volgende donaties ontvangen van gulle gevers:

  • 1000 kg geitenbrokken 
  • Zak varkensmuesli (inmiddels smakelijk verorberd)
  • 8 pakken vlas
  •  Financiële donaties € 155,-
Hartelijk dank aan een ieder die bijgedragen heeft, namens het bestuur en vooral namens alle dieren.
Tussenliner.pdf (2500 x 500 px) (1)

1 september 2023

Welkom Saartje en Juultje

Op 1 september arriveerde er twee geitjes bij het Wijland. Saartje en Juultje. Saartje is 7 maanden en Juultje 4 maanden. Ze komen beiden van een geitenmelkerij en waren erg klein bij de geboorte. Saartje zelfs slechts 1,1 kg daar waar een gemiddelde baby geit tussen de 3 en 3,5 kg weegt bij de geboorte. 

Inmiddels hebben zij samen een fijne plek direct naast Bo en Pip Varken. In de toekomst gaan we kijken of ze samen een plek kunnen delen. 

Het verhaal van Saartje en Juultje lees je binnenkort bij hun foto op de pagina over alle Wijland bewoners. 

24 augustus 2023

Hulptroepen gevraagd voor het uitruimen van de kapschuur

Op zaterdag 23 september gaan we de kapschuur uitruimen. Het huidige asbest dak wordt de week erna vervangen. Daarvoor moet de hele kapschuur bezemschoon gemaakt worden. De kapschuur willen we daarna deels inrichten als woonverblijf voor dieren die op het Wijland verblijven. 

Het uitruimen is een flinke klus. Extra handen zijn dan zeer welkom. 

Vanzelfsprekend zorgen wij voor een lekkere vegan lunch, drankjes en een gezellige dag.

Wil je meehelpen, meld jezelf dan aan via onderstaande button.