Kaas zonder koe en het levensgeluk van Puck

In de podcast ‘Hoe kaas de wereld redt’  duiken podcastmakers Simon Heijmans en Marion Oskamp (De Brand in het Landhuis en De gestolen schilderijen van Jopie Huisman) in de techniek waarmee caseïne wordt gemaakt om kaas te produceren zoals we die we allemaal kennen, maar dan zonder dat daar dieren voor nodig zijn. Kaas zonder koe. 

Ook volgen zij kalfje Puck in de podcast. Wat wordt haar toekomst wanneer zij niet meer ingezet wordt voor de melkproductie? Daar gaat Sanctuary het Wijland iets in betekenen. We kunnen Puck toekomst bieden en een leven vrij van melkmachines en het baren van vele kalfjes.

Naast Puck komt ook haar vriendje stiertje X straks mee naar Sanctuary het Wijland. Want een koe hoort in een kudde te leven en zeker niet alleen. Puck en stiertje X komen in de loop van 2024 bij Sanctuary het Wijland wonen. 

Om dit te kunnen doen, vragen we jouw hulp. 

Voor de komst van Puck en stiertje X moet de woonplek aangepast worden. Het is belangrijk dat de huisvesting straks aansluit bij de natuur van runderen. Daarnaast is het levensonderhoud van Puck en stiertje X een kostbare zaak. Om het leven van Puck en stiertje X bij Sanctuary het Wijland mogelijk te maken, zijn we afhankelijk van financiële donaties. 

Help je mee om Puck en stiertje X een goed leven te geven?