Guus is op 11 maart 2021 op een kinderboerderij  geboren.

 
Zijn moeder was al erg oud maar omdat de kinderboerderij in het voorjaar graag jonge dieren wilde laten zien, werd ze ondanks haar leeftijd zwanger gemaakt. Guus was als enige geitje dat jaar geen onderdeel van een meerling. Door de andere jonge geitjes werd hij buitengesloten. Guus heeft tijdens het spelen altijd voorzichtiger aan moeten doen. Mogelijk door de oudere leeftijd van zijn moeder, heeft hij een zwakke achterhand en afwijkende stand van zijn voorbenen.

Ook was Guus nog erg jong toen hij van zijn moeder werd gescheiden, namelijk 2 maanden oud. Jonge geitjes drinken in de natuur 5 tot 6 maanden moedermelk. Moeder en kind blijven vervolgens  tot aan ongeveer het eerste levensjaar bij elkaar. Vrouwelijke geiten kunnen zelfs hun hele leven bij hun moeder blijven. Op kinderboerderijen worden geitenlammetjes doorgaans al met 3 maanden oud bij hun moeder weggehaald. Bij Guus was dat dus nog eerder.

Samen met de andere bokjes zou Guus naar het slachthuis gaan. Hij werd echter gered, en ontsnapte daarmee aan het lot dat vele bokjes, die ieder jaar op kinderboerderijen worden geboren, ondergaan.

Guus is een ontzettend lieve en zachtaardige jongen die al menig hart heeft gestolen. Hij vindt het heerlijk om gekriebeld te worden, vooral op zijn borst. Hij weet wel hoe hij zichzelf van kriebels kan verzekeren – namelijk door op je schep of bezem te gaan staan tijdens het schoonmaken van de geitenweide!

Guus is een Toggenburgergeit. Zijn bruine vacht wordt lichter en donkerder van kleur door de seizoenen heen en is langer dan die van de andere geiten. In zijn wintervacht krijgt hij krullen op zijn voorhoofd.

Bijzondere kenmerken:
• Sommige geiten hebben twee lelletjes vlak achter hun onderkaken, andere geiten niet. Guus is hierin een beetje extra speciaal. Hij heeft namelijk maar één lelletje.
• Guus kan alleen heel zacht mekkeren. Hij heeft ook een bijzonder stemgeluid, dat nog het meest klinkt alsof hij lacht.