Even rustig aan

Eind december kwam Albert tijdens de ochtendronde naar Angélique lopen met de boodschap dat Rosa kreupel was. Wat was daar nu weer gebeurd?

De vele regen en de winterblues heeft niet alleen effect op mensen maar ook op andere dieren. De paarden lopen veel minder buiten op de track en staan een groot deel van de dag in de schuilstal te schuilen voor de regen. Hun humeur is niet zoals de regen, soms is het motregen en soms zijn er heftige buien waarbij meestal Rosa het moet ontgelden en naar buiten wordt gestuurd. Mogelijk had ze daarbij een misstap gemaakt. Rosa bleek namelijk zelfs flink kreupel te staan. Ze wilde in het geheel niet meer op haar linker achterbeen staan. 

Om ervoor te zorgen dat ze haar been zoveel mogelijk kon ontlasten, hebben we haar tijdelijk op stal gezet. Direct naast de grote inloopstal. Daarnaast hebben we de hoefsmid gevraagd om te checken of er iets met haar hoef mis was, bijvoorbeeld een hoefzweer. Gelukkig bleek dat niet het geval te zijn. Een paar dagen stalrust en dan kijken wat het effect was. Dat was het plan. Alleen Zoran, de zoon van Rosa, was het daar totaal niet mee eens. Hij heeft alle vier de dagen dat zijn moeder op stal stond bij haar gestaan. Na vier dagen was de pijn weg en stond Rosa gelukkig weer op alle vier haar benen. 

Zoran was super blij dat zijn moeder weer bij de groep kon. Uit vreugde probeerde hij zelfs of hij nog wat melk bij haar mocht drinken. Gekke jongen. Met 3,5 vond Rosa hem daar toch echt iets te groot voor.