Bo en Pip verhuizen

Bo en Pip wonen samen in een houten huis naast de ganzen en enkele kippen. Het houten huis is erg leuk om te zien maar sinds Pip erbij is, hebben we hier een probleem.

Varkens houden ervan om lekker helemaal in het stro weg te kruipen. Ze kunnen redelijk goed tegen de kou maar ze geven de voorkeur aan een lekker warm nest. Daarom zorgen we ervoor dat er altijd een lekkere grote berg stro in het huis ligt. Nu wil het geval dat Pip graag haar bed lucht. Of wel, ze gooit bijna al het stro iedere keer weer uit het huis. In de zomer is dat niet zo heel erg, we vegen het er dan meestal gewoon weer in. Maar in de herfst, winter en het voorjaar is het een ander verhaal. Het regent dan veel vaker en wanneer het stro nat wordt dan kun je het niet meer terug in het huis doen. Dan wordt het vies, kun je het weggooien en hebben Bo en Pip iedere keer minder stro in het huis dan er buiten. Je zou kunnen zeggen dat Pip iedere keer van plan is om buiten te gaan slapen maar zich dan toch weer bedenkt en dan vergeet om haar bed weer naar binnen te halen. 

Toen vervolgens de plek van Pippa vrij kwam, omdat zij een geweldig nieuw gouden huisje had gevonden, leek het ons een goed idee om Bo en Pip daarheen te verhuizen. Daar is de stal veel ruimer en kunnen we een grote berg met stro in de hoek maken zonder dat Pip die vervolgens weer naar buiten kan gooien. 

Zo gezegd, zo gedaan. Samen met Davine hebben we alles klaar gemaakt en konden de dames op pad richting hun nieuwe plek. Met enige overredingskracht van lekkere brokken in een bakje, kwam Pip al snel mee. Bo had er wat meer moeite mee. Ze is sowieso wat meer van de argwaan en de stal doet haar denken aan het bekappen van haar klauwen. Dat is wel nodig maar zeker niet haar meest favoriete bezigheid. 

Na een dag hadden de dames het terrein al aardig verkend. Daar waar Pippa nooit in het bosje kwam, had Bo het na een dag al voor een deel omgeploegd. Bramentakken werden mee de stal in gesleept en al liggend als snack verorberd. 

De dames zijn er zo te zien blij mee. Mocht er binnenkort plek nodig zijn voor de noodopvang van een ander varken, dan vinden we ook daar vast wel weer een oplossing voor.