Toen Pippa beging 2023 bij het Wijland kwam, was haar naam eigenlijk Pip maar omdat er al een Pip was, hebben we haar naar Pippa omgedoopt.

Pippa is een zeug van 5 jaar oud. Ze woonde het eerste jaar van haar leven bij een oudere man. Toen de man ziek werd (dementie) namen zijn kinderen Pippa in huis. Vader kwam dan op bezoek en was erg blij om Pippa te zien. Nadat zowel het huis als tuin vooral door Pippa werden ingericht, besloot men om haar apart te zetten in een box van ongeveer 2m2. Pippa heeft hier bijna vier jaar in doorgebracht. Na het overlijden van vader zocht men contact met de Hobbyvarkenvereniging. Omdat Pippa echter zolang opgesloten had gezeten, kon zij agressief reageren in het contact met mensen en plots aanvallen wanneer er sprake van druk was. 

Bij het Wijland hebben we Pippa langzaam meer ruimte gegeven in combinatie met een duidelijke structuur in de dag en de mensen die haar verzorgde. Pippa is enorm opgeknapt en toe aan het vinden van nieuwe vrienden. In oktober 2023 is zij verhuisd naar een nieuw adres waar zijn samen met haar nieuwe vriendin Steffie een heerlijk leven leidt. 

Bijzondere kenmerken:

  • Ze gaat heel hard klagen wanneer haar eten niet snel genoeg komt
  • Ze gebruikt soms je been als schuurpaal