Solrig is op 10 maart 2021 geboren op een kinderboerderij. Zijn moeder was een Nederlandse witte geit en zijn vader een Nederlandse bonte. Zo komt het dat Solrigs tweelingzus met vlekken werd geboren, terwijl Solrig wit is.

 
Ieder jaar wordt er op kinderboerderijen door het hele land doelbewust met de dieren gefokt. De jonge dieren die in het voorjaar worden geboren, trekken veel bezoekers aan. De kinderboerderij heeft geen plek om al deze dieren te houden. Tegen het einde van de zomer zijn de meeste van hen daarom al van de kinderboerderij verdwenen. Vooral de bokjes en andere mannelijke dieren krijgen zelden een zachte landing. Doordat zij geen kinderen kunnen krijgen, is er weinig vraag naar hen. Ze eindigen bijna altijd bij een handelaar, die ze opkoopt voor de slacht. Het overgrote deel van hen haalt hun eerste verjaardag niet.
 
Sommige kinderboerderijen proberen hun jonge dieren eerst via bijvoorbeeld marktplaats te verkopen. Gelukkig voor Solrig werd hij gered. Solrigs zusjes waren al verkocht, aan een geitenmelkerij. Na een jaar zijn zij helaas alsnog naar de slacht gegaan en gedood voor de menselijke consumptie.
 
Solrig begeeft zich het liefst op de voorgrond en maakt de dienst uit in de geitenkudde. Hij is een stoere geit met een klein hartje. Solrig is graag in de buurt van mensen en praat met hen door zacht te mekkeren.
 
Bijzondere kenmerken:
• Solrig heeft zwarte stippen in de vacht op zijn oren en dit worden er ieder jaar meer.
• Solrig is het Deense woord voor zonnig. Zoals de meeste geiten, is Solrig ook een echte zonaanbidder.